Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Är du intresserad av matlagning och vill skapa smakupplevelser som imponerar? Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) är en yrkesutbildning som kombinerar praktiska färdigheter med teoretiska kunskaper.

Kreativitet på menyn

I utbildningen får du lära dig de senaste teknikerna och trenderna inom matlagning och livsmedelshantering, med vägledning av erfarna lärare, kockar och experter från branschen. I samarbete med lokala restauranger och livsmedelsföretag får du goda förutsättningar att lyckas inom restaurang- och livsmedelsbranschen. Vi erbjuder praktisk träning i moderna kök och du får möjlighet att experimentera med olika råvaror och tekniker. Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig en stark grund för en karriär inom branschen.

Hos oss erbjuds programmet som lärlingsutbildning, vilket innebär att du spenderar ungefär halva studietiden ute på en arbetsplats, genom arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du väljer yrkesutgång kock, eller yrkesutgång servering. Efter utbildningen har du grundläggande behörighet att studera vidare på högskola och universitet. Läs mer om lärlingsutbildningen och ta del av poängplanerna nedan.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet kan också läsas som skolförlagd utbildning med minst 15 veckors arbetsplasförlagt lärande (APL) på Maja beskowgymnasiet.

Sidan uppdaterades