
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Är du intresserad av matlagning och vill skapa smakupplevelser som imponerar? Det här är en yrkesutbildning som kombinerar praktiska färdigheter med teoretiska kunskaper. I samarbete med lokala restauranger och livsmedelsföretag får du goda förutsättningar att lyckas inom restaurang- och livsmedelsbranschen. I utbildningen ingår minst 15 veckors praktik i f
Skolan har ett nära samarbete med restaurangbranschen i Umeå som har ett stort utbud av restauranger som ligger i framkant och erbjuder fantastiska gourmetupplevelser med lokala ingredienser. Etablerade kockar kommer att hålla i en del av undervisningen och restaurangbranschen är måna om att utbildningen innehåller rätt kurser och att eleverna har relevanta kunskaper efter gymnasiet. Det är viktigt att eleverna blir anställningsbara, inte bara i Umeå, utan i hela världen.
Du kommer att ha minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får lära dig nya saker, öva på dina yrkeskunskaper och skapa viktiga nätverk - allt för att du ska få mer förståelse för vad yrket innebär i praktiken.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet kommer att hålla till i nybyggda lokaler i anslutning till skolrestaurangen.
Flera kända kockar har tidigare gått en liknande utbildning i Umeå t ex Mathias Dahlgren, Melker Andersson, Thomas Sjögren, bröderna Åkerlund som driver delikatessbutiken Duo i Umeå och Jacob Markström, kökschef på Köksbaren. Det är något vi är mycket stolta över – och fler ska det bli!
Restaurang- och livsmedelsprogrammet Öppnas i nytt fönster. finns även som lärlingsutbildning på Dragonskolan.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig en stark grund för en karriär inom branschen. Oavsett om du vill bli kock, servitris/servitör, restaurangchef eller något helt annat, får du en kreativ utbildning som håller många vägar öppna för framtiden. Efter utbildningen har du grundläggande behörighet att studera vidare på högskola och universitet.