Ange alt-text; vad bilder föreställer.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Är du intresserad av matlagning och vill skapa smakupplevelser som imponerar? Det här är en yrkesutbildning som kombinerar praktiska färdigheter med teoretiska kunskaper. I samarbete med lokala restauranger och livsmedelsföretag får du goda förutsättningar att lyckas inom restaurang- och livsmedelsbranschen. I utbildningen ingår minst 15 veckors praktik i f

Skolan har ett nära samarbete med restaurangbranschen i Umeå som har ett stort utbud av restauranger som ligger i framkant och erbjuder fantastiska gourmetupplevelser med lokala ingredienser. Etablerade kockar kommer att hålla i en del av undervisningen och restaurangbranschen är måna om att utbildningen innehåller rätt kurser och att eleverna har relevanta kunskaper efter gymnasiet. Det är viktigt att eleverna blir anställningsbara, inte bara i Umeå, utan i hela världen.

Du kommer att ha minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får lära dig nya saker, öva på dina yrkeskunskaper och skapa viktiga nätverk - allt för att du ska få mer förståelse för vad yrket innebär i praktiken.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet kommer att hålla till i nybyggda lokaler i anslutning till skolrestaurangen.

Flera kända kockar har tidigare gått en liknande utbildning i Umeå t ex Mathias Dahlgren, Melker Andersson, Thomas Sjögren, bröderna Åkerlund som driver delikatessbutiken Duo i Umeå och Jacob Markström, kökschef på Köksbaren. Det är något vi är mycket stolta över – och fler ska det bli!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet Öppnas i nytt fönster. finns även som lärlingsutbildning på Dragonskolan.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig en stark grund för en karriär inom branschen. Oavsett om du vill bli kock, servitris/servitör, restaurangchef eller något helt annat, får du en kreativ utbildning som håller många vägar öppna för framtiden. Efter utbildningen har du grundläggande behörighet att studera vidare på högskola och universitet.

Sidan uppdaterades