Från mål till meny – Majaelever gjorde planen till en smakupplevelse

Elever på Majas restaurangprogram har ordnat lunch för elever på Sjöfruskolan som går förskoleklass till och med årskurs 6.

Vädret visade sig från sin bästa sida och bjöd på en stor sol, vilket var perfekt eftersom lunchserveringen ägde rum utomhus.
– Vi satte upp tält och gjorde om fotbollsplanen till en restaurang, berättar Nazim Imeri, programansvarig på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Maja Beskowgymnasiet. En hovmästare var utsedd att presentera upplägget och visa Sjöfrueleverna till bords.

Kyckling på menyn

De cirka 600 gästerna fick avnjuta marinerad kycklingfilé med örtbakad potatis och bearnaisesås till varmrätt och brownie med färska jordgubbar och grädde till efterrätt. Och lunchen fick toppbetyg!
– Både Sjöfrueleverna och våra egna elever var jättenöjda. Vi märkte att flera av de som i normala fall äter specialanpassad kost faktiskt åt av det som serverades och tyckte att det var gott! Det gjorde oss glada, säger Nazim Imeri.

Sidan uppdaterades